Ontdek Zeeland

serooskerke

Serooskerke is een typisch Walchers dorp om een kleine dorpskern, bestaande uit kerk met kerkplein, en een aantal boerderijen daaromheen.

veere

Veere is een historische stad op 5 kilometer afstand van Serooskerke. De rijke geschiedenis van Veere, een van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland, blijkt uit de vele monumenten die het kleine stadje heeft.

domburg

Domburg is een van de oudste badplaatsen van het land. De stranden zijn de mooiste en breedste van Nederland. Domburg staat ook bekend als de plek waar in het begin van de 20e eeuw veel kunstenaars naar toe trokken.

middelburg

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, is in de 9de eeuw ontstaan. Tot het einde van de 16e eeuw was Middelburg de grootste koopstad van de Noordelijke Nederlanden. Het gotische Stadhuis is de mooiste van het land

oosterscheldekering

De Oosterscheldedam is het grootste onderdeel van de Deltawerken. Het is 9 kilometer lang. De waterkering bevat grote schuiven die bij zware storm naar beneden gelaten kunnen worden, zodat het hoogwater niet de Oosterschelde kan binnen komen.

strand

Aan de Zeeuwse kust zijn de mooiste en breedste standen van Nederland te vinden. Het is een heerlijke plek om uit te rusten, romantisch te wandelen, of om actiever te recreƫren.

wandelen

Zeeland is een ideale plek om heerlijk te wandelen en te fietsen. Met je haar in de wind is er voor iedereen wel een kortere of langere route.

Als u in uw vakantie iets actief wil doorbrengen dan zijn er in de nabijheid diverse mogelijkheden. Op of langs het water zijn er diverse mogelijkheden.

cultuur

Iedereen kent Zeeuws meisje. Maar Zeeland heeft meer cultuur: oud en nieuw. Elke zomer vinden er op diverse plaatsen in Zeeland culturele activiteiten plaats. De meeste zijn gratis toegankelijk. Inderdaad: geen cent te veel!.

eten en drinken

Zeeland is er bekend om zijn Zeeuwse babbelaars en mosselen. Maar Zeeland heeft veel meer te bieden. Eten kan naast de deur, in een strandpaviljoen, of exclusief.

uitstapjes

Naast de stranden en de leuke steden en dorpen is Zeeland ook een goede uitvalbasis voor diverse uitstapjes.

Op nog geen 50 meter is het openbare zwembad van Serooskerke gelegen. Hier kan de hele zomer gezwommen worden.