Uitstapjes

In Zeeland zijn diverse uitstapjes te maken. Naast de kust heeft Zeeland veel cultuur en evenementen. Schrijvers deden er inspiratie op, schilders kwamen er tot bloei. Niet verwonderlijk, want wie er oog voor heeft, ziet in Zeeland veel méér dan zand en water. Vooral Zierikzee, Dreischor en Veere lijken door de eeuwen heen onaangeroerd gebleven.

Vooral in de (na)zomer staat Zeeland bol van de activiteiten. Tijdens Onderstroom (begin juli) en het Zeeland Nazomerfestival (eind augustus en begin september) bruisen zee en land nog eens extra van kunst en cultuur op unieke locaties: een moderne opera in een oud fort of theater op een onbewoond eiland. Het spraakmakende Film by the Sea (half september) in Vlissingen maakt de culturele nazomer compleet: vele tientallen nieuwe films, met chique premières en swingende feesten.

Bron: www.beeldbank.zeeland.nl, Xander Koppelmans

Rondom Zeeland

Zeeland is een goede uitvalbasis voor diverse uitstapjes. Antwerpen en Rotterdam zijn goed te bereiken. Antwerpen met zijn Belgisch bier en shoppingstraten staat garant voor bruisend leven. Rotterdam heeft de grootste haven. Beide steden bezitten een mooie dierentuin.