Middelburg

De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. In totaal vind je hier zo’n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog immer uitademen. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige gevels van koopmanswoningen en pakhuizen laten je proeven van dit verleden. Een tijdlang was Middelburg, na Amsterdam de tweede VOC handelsstad van ons land.

Attracties en bezienswaardigheden

Met de vele historische gebouwen, winkels en horeca is de stad Middelburg al een attractie op zich. Maar Middelburg heeft meer te bieden. In en rond het centrum kunt u verschillende attracties en bezienswaardigheden bezoeken.

Bij goed weer kunt u ervoor kiezen om de stad vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Zo kunt u Middelburg te voet doorkruisen, maar ook met een paardentram of rondvaartboot. In Miniatuur Walcheren kunt u de stad zelfs van bovenaf bewonderen.

Bron: www.beeldbank.zeeland.nl, Ben Biondina

Uit in Middelburg

Middelburg is een Bourgondisch ingestelde stad. In en rond de markt vindt u er de meeste restaurants en cafés waar menu’s en dranken uit alle windstreken worden geserveerd. Uiteraard wordt ook de Zeeuwse keuken niet vergeten.

Middelburg leent zich uitstekend voor een avondje uit. Of u nu een eenvoudig hapje en drankje wilt of een avondvullend diner, u vindt het in Middelburg. Na het eten hoeft u zich ook niet te vervelen. Het Middelburgse nachtleven is er één van uitersten. U kunt er niet alleen nababbelen in een gezellige bruine kroeg, maar ook helemaal uit uw dak op de dansvloer.

Bron: www.beeldbank.zeeland.nl, Mark Neelemans