Wandelen en Fietsen

Zeeland is door veel wandelaars en fietsers nog niet ontdekt. Eigenlijk is dit onterecht, want als u rust, ruimte en unieke landschappen zoekt, kunt u hier prachtige wandeltochten maken.

Als geen andere provincie staat Zeeland in het teken van het water. De Zeeuwse kust heeft brede stranden en biedt magnifieke uitzichten over de delta van Maas, Rijn en Schelde.
Overal zijn nog herinneringen te vinden aan de eeuwenlange strijd tussen de mens en de zee. Zeeuwse steden staan vol poorten, forten, pakhuizen en eeuwenoude kerken. Het landschap buiten de steden wordt gevormd door kronkelende dijken, kreken, karrevelden achter de dijken, verdronken gronden en de gebroken kustlijnen.

Een andere goede reden om te wandelen en fietsen in Zeeland is het weer: per jaar schijnt de zon hier 140 uren meer dan elders in Nederland. Ook is de lucht frisser, want de Zeeuwen kennen relatief weinig grootschalige industrie.

Bij Searose Bed & Breakfast zijn fietsen te huur voor een fietstocht naar het stand, naar Veere of Domburg, of voor zo maar een fietsroute. Natuurlijk kunt u ook uw eigen fiets meenemen.

Bron: www.beeldbank.zeeland.nl, Xander Koppelmans